torsdag 22 april 2010

Intervju med Oskar Alvérus

Grattis till finalplatsen!

Kommer du att ändra på något jämfört med igår?
-Jag kommer att vara lite mer noga med doseringen och göra några små justeringar på signaturdrinken, jag kommer t ex att servera den i glas istället för porslin som jag gjorde igår. Mitt leende kommer definitivt att vara större idag!

Vad var du mest nöjd med under gårdagens presentation?
-Att allt fungerade, jag känner mig nöjd med mig själv.

Om du var tvungen att välja en kaffesort/böna som du skulle dricka i resten av ditt liv, vad skulle det vara?
- Tekangu, ett Kenyanskt kaffe.

Hur fick du idén till signaturdinken?
-Från smakerna i kaffet; mörk choklad, lönnsirap och grapefrukt. Jag ville accentuera dessa smaker i min signaturdrink.

Hur många timmar (uppskattningsvis) har du lagt på träning inför tävlingen?
-Alldeles för lite, i ärlighetens namn har jag bara kört presentationen en enda gång innan gårdagens semifinal. Däremot jobbar jag ju i en kaffebar så hantverket övar jag dagligen.

Har du tagit hjälp av någon utanför kaffevärlden t ex. en mental coach inför din presentation?
-Nej, men vi är ett starkt gäng i caféet så jag vill passa på att tacka Alexander Ruas och Erik Rosendahl för all peppning.

Har du sovit gott inatt?
-Ja, fantastiskt gott, åtta timmar.

Till sist, en klassisk sportfråga; hur kändes det igår när du fick reda på att du var i final?
-Blev så j…a glad, ville springa upp på scen och kramas!
Intervjuad av Anna Nordström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar