torsdag 22 april 2010

Intervju med Eskil Ingvarsson


Grattis till finalplatsen!

Kommer du att ändra på något jämfört med igår?
-Inte presentationsmässigt. Däremot kommer jag att förfina tekniken ytterligare och jag har även kalibrerat kaffet.

Vad var du mest nöjd med under gårdagens presentation?
-Glädjen och att jag kom ihåg allt som jag övat in.

Om du var tvungen att välja en kaffesort/böna som du skulle dricka i resten av ditt liv, vad skulle det vara?
-Mitt tävlingskaffe, Facienda Ambiental Fortaleza från Brasilien

Hur fick du idén till signaturdinken?
-Jag bläddrade i en bok som heter ”Molecular Gastronomy” och fick idén att kombinera choklad och plommon med en efterrätt jag minns från barndomen, Crème Chantilly.
Hur många timmar (uppskattningsvis) har du lagt på träning inför tävlingen?
-Inför semifinalen har jag nog lagt ner 60-70 timmar.

Har du tagit hjälp av någon utanför kaffevärlden t ex. en mental coach inför din presentation?
-Jag har mediterat, annars har alla jag tagit hjälp av någon relation till kaffevärlden.

Har du sovit gott inatt?
-Ja, jag fick sova länge idag så jag känner mig alert.

Till sist, en klassisk sportfråga; hur kändes det igår när du fick reda på att du var i final?
-Väldigt bra, kul att vara en av de sex i finalen!
Intervjuare: Anna Nordström

1 kommentar: